Jihomoravské vaření s vínem
Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
144
Rok vydání
2012
ISBN
9788087317167
EAN
9788087317167
Jak se to má u vaření s vínem? Skvěle, když umíte víno využít i jinak než jen pro přímou konzumaci ze sklenky. Víno lze používat do marinád, lze jím podlévat nejrůznější masa, ať již dušená či pečená, lze je přidávat do omáček, které pak získají příjemnou návinnou chuť. Autor přináší recepty na jídla tuzemská i zahraniční, kde se víno používá běžně či se jím může pokrm vylepšit překvapivě. Defiluje zde slavný kohoutek na víně vedle dalmatské pašticády, roštěné Eszterházy, staropolské kýty na smetaně, pokrmů z mletých mas i rybích specialit, jako je vánoční losos na šampaňském či jihomoravský kapr v rákosí. Nechybějí ani vstupy do kuchyně francouzské a středověké, ke slovu se dostanou i zabijačkové speciality a pochutiny k vinné degustaci. Recepty jsou často obohaceny o nejrůznější postřehy ze sféry kulturní, historické a geografické a vystihují slovně charakter nabízených jídel. V úvodu nepřijde zkrátka ani historie jihomoravského vinařství, vkusné ilustrace připravil akad. malíř Petr Veselý.
Ostatní s tímto titulem kupují:
Martina Hladjuk
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
Trnková Klára
142 Kč
159 Kč ušetříte 17 Kč
Babica Jiří
311 Kč
349 Kč ušetříte 38 Kč
Vybíralová Helena
337 Kč
378 Kč ušetříte 42 Kč
von Eschbach Constanze
213 Kč
239 Kč ušetříte 26 Kč
Entinger Adelheid
88 Kč
99 Kč ušetříte 11 Kč
Müllerová Linda
177 Kč
199 Kč ušetříte 22 Kč
Iva Chourová
239 Kč
268 Kč ušetříte 29 Kč
Doležalová Alena
266 Kč
299 Kč ušetříte 33 Kč
Hadjiandreou Emmanuel
444 Kč
499 Kč ušetříte 55 Kč
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
van Gils Slavíková Mirka
266 Kč
299 Kč ušetříte 33 Kč
-
Položka byla přidána do košíku.