Čtyři roční období na talíři
Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
192
Rok vydání
2016
ISBN
978-80-7281-509-8
EAN
9788072815098
Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“
Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma
i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“
Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací.
Ostatní s tímto titulem kupují:
Fialová Vojtěcha
222 Kč
249 Kč ušetříte 27 Kč
Rawlings Hanka
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
Žúreková Štefková Naty
400 Kč
449 Kč ušetříte 49 Kč
45 Kč
50 Kč ušetříte 6 Kč
Pálka Radek
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
Doležalová Alena
311 Kč
349 Kč ušetříte 38 Kč
45 Kč
50 Kč ušetříte 6 Kč
Kol.
177 Kč
199 Kč ušetříte 22 Kč
436 Kč
490 Kč ušetříte 54 Kč
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
Čopíková Veronika,Farkaš Peter
441 Kč
495 Kč ušetříte 54 Kč
Bělohlávková Simona,Karolová Kateřina,Zákostelecká Dana,Gregora Martin
355 Kč
399 Kč ušetříte 44 Kč
-
Položka byla přidána do košíku.